Het aantal diefstallen van personenauto's is in de eerste helft van dit jaar verder gedaald. Het gaat om een daling van 11 procent, meldt de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) woensdag.
 

De teller staat na zes maanden op 4.254 voertuigen tegen 4.776 in de eerste helft van 2016.

Vorig jaar jaar daalde het aantal gestolen auto's voor het eerst onder de tienduizend. Nieuwere types auto's zijn door verbeterde beveiliging minder gemakkelijk te stelen. Er worden volgens de AVc ook minder oudere types gestolen. 

Dieven stelen oudere auto's vaak voor de onderdelen. De politie richt zich daarom op de aanpak van de handel in gestolen onderdelen. Ook werkt de overheid samen met verzekeraars bij het terugvinden van gestolen auto's. Deze maatregelen lijken vruchten af te werpen, stelt de AVc.

Motorfietsen

Alleen het aantal diefstallen van motorfietsen is in de eerste helft van dit jaar gestegen, met ruim 8 procent tot 807 exemplaren. Om motorfietsen beter te beschermen tegen diefstal adviseert de AVc om ze altijd vast te zetten aan een parkeerbeugel, hek of paal.

De diefstal van kleine bedrijfsvoertuigen, zoals busjes, daalde met 16 procent naar 940. De AVc geeft aan dat ook de diefstal van bromfiesten daalde. Hierbij gaat het om 11 procent, van 6.380 naar 5.656 stuks.