De sloot De Kronkels in Bunschoten waar Savannah dood werd aangetroffen wordt deze week drooggelegd in de zoektocht naar haar portemonnee en haar telefoon. 

Dat maakt het Openbaar Ministerie maandag bekend.

Er werd al eerder gezocht door duikers op de vindplaats van het lichaam van het 14-jarige meisje. Ook is er gedregd en zijn er speurhonden ingezet in de omgeving waar Savannah op 4 juni werd gevonden.

De telefoon en portemonnee van het meisje zijn echter nog niet gevonden. De politie zegt dat deze voorwerpen veel waarde kunnen hebben in het onderzoek en het is dan ook van groot belang dat deze gevonden worden.

Het droogleggen van de sloot zal enige dagen in beslag nemen.

De politie en het OM roept iedereen die informatie heeft over de vermiste spullen zich te melden. "De portemonnee is een zwarte, glad leren enveloppe portemonnee met een goudkleurige rits met een goudkleurig labeltje eraan", aldus het OM. "De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime S6. Vermoedelijk zat er een zwart hoesje omheen met gouden randen."

Verdachte

Op 5 juni werd een 16-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden op verdenking van doodslag. Donderdag 20 juli wordt er een beslissing genomen over de verlenging van zijn voorarrest.

Uit onderzoek van RTL Nieuws zou blijken dat bij de verdachte onder meer het bankpasje en een ID-kaart van Savannah zijn aangetroffen.

De jongen heeft wel verklaringen afgelegd maar beroept zich deels op zijn zwijgrecht. Volgens de advocaat staat nog niet vast dat haar cliënt betrokken is bij de dood van Savannah.