De gevel van het anderhalf jaar geleden geopende Hilton-hotel op Schiphol moet worden vervangen. Volgens het NRC bestaat deze grotendeels uit brandgevaarlijke panelen.

Uit onderzoek van de krant zou blijken dat de luchthaven nooit bekend heeft gemaakt dat de gevel van het hotel niet brandveilig zou zijn. Hongaarse bouwvakkers zouden deze week aan NRC hebben gemeld dat ze bezig waren de gevelplaten van het Hilton te vervangen vanwege brandgevaar.

Een woordvoerder bevestigt tegen de krant dat "na oplevering is gebleken dat een aantal van de gevelpanelen niet voldoet". De gevel van het hotel is bekleed met panelen van composiet materiaal. Deze voldoen niet aan de eisen en worden daarom vervangen door platen van aluminium.

Een brandveiligheidsexpert, die door Schiphol werd ingeschakeld, zegt tegen de krant dat de brandveiligheid niet in het geding is geweest. Volgens de expert had de leverancier van de panelen iets anders geleverd dan de afspraak was. Ook ontbrak een veiligheidsrapport van de beplating.

De luchthaven stelt extra maatregelen te hebben genomen. Zo moeten camera's een eventuele brandhaard signaleren en is het evacuatieprotocol aangescherpt.