De politie heeft in een woning in Eindhoven een groot drugslaboratorium ontdekt met tweehonderdduizend pillen. Op basis van de grote hoeveelheid grondstoffen die er lag, tientallen jerrycans met onder meer aceton en zoutzuur, schat de politie dat in de woning miljoenen xtc-pillen zijn geproduceerd.

Heel het huis deed dienst als lab. "Dit is echt levensgevaarlijk", reageerde politiechef Frans Heeres van de eenheid Oost-Brabant.

De stoffen die gebruikt worden om zogenoemde synthetische drugs te maken kunnen schadelijk zijn voor de huid en longen. Ook zijn er bij de productie van de drugs vaak gasflessen nodig wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen als deze niet juist worden gebruikt.

De politie noemt het aantal aangetroffen pillen vrijdag al "een enorme hoeveelheid". In het huis lagen ook flinke hoeveelheden drugsafval en MDMA, de werkzame stof in xtc.

Weggerend

Een 20-jarige man uit Son en Breugel en een 25-jarige man uit Sprang-Capelle zijn opgepakt. Laatstgenoemde was snel weggerend toen hij de politie zag arriveren, maar agenten wisten hem alsnog aan te houden.

"Criminelen deinzen er niet voor terug om onschuldige wijkbewoners bloot te stellen aan de gevaren die vast zitten aan de productie van dit soort drugs", stelde politiechef Heeres vast.