De nagellakactie Lak door Tijn heeft al een miljoen euro opgeleverd. Donderdagmiddag ging de teller over de 1 miljoen euro heen. Dat was ook het streefbedrag.

Het geld gaat naar Stichting Semmy, die er een apparaat van wil kopen om tot nu toe ongeneeslijk zieke kinderen met hersenstamkanker te behandelen. Met deze 'robot' komen de medicijnen beter op de juiste plek.

Tijn is een van de kinderen in Nederland met hersenstamkanker, een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland vijftien tot twintig kinderen treft. Hij wordt niet meer beter. Het jongetje meldde zich als een van de velen in december bij het Glazen Huis om geld op te halen met zijn nagellakactie en stal binnen de kortste keren ieders harten.

Zijn actie alleen al leverde 2,5 miljoen euro op voor Serious Request.

Rutte

NPO Radio 3FM, dat Serious Request elk jaar organiseert, kreeg donderdag de felicitaties van minister-president Mark Rutte. "Na de fantastische actie in Breda die ook al in belangrijke mate rond Tijn draaide is het jullie gelukt om ook dit weer voor elkaar te krijgen. Echt fantastisch", zei de premier. "Tijn is zo’n voorbeeld voor heel veel mensen. Hoe je onder de allermoeilijkste omstandigheden zo veel energie kunt losmaken bij zo veel mensen, dat vind ik heel bijzonder."

Dit voorjaar kwamen Youp van 't Hek en Wendy van Dijk met een vervolg op Tijns actie. Ze verkopen potjes nagellak, in kleuren die Tijn heeft uitgekozen. NPO 3FM stond de hele donderdag in het teken van de actie.