Het Openbaar Ministerie in Breda gaat oprichter en voormalig baas van motorclub No Surrender Klaas Otto ook vervolgen voor de zware mishandeling van een voormalig clubgenoot in 2016.

De aanklager denkt te kunnen bewijzen dat de voormalig voorman van de motorclub opdracht heeft gegeven voor de geruchtmakende mishandeling in Bergen op Zoom die vermoedelijk is uitgevoerd door vier andere clubleden.

Het 41-jarige slachtoffer van de mishandeling werd in mei na de een begrafenis van de vader van een lid van No Surrender meegenomen en afgetuigd in een bosgebied in Bergen op Zoom.

Hij werd door zijn motorvrienden thuis afgeleverd met botbreuken in zijn gezicht, zijn bovenlichaam en aan ledematen. De Schiedammer werd door zijn vriendin naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aangifte deed.

Vier leden van No Surrender uit Oss, Amsterdam, Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel zitten vast voor de mishandeling.

Geruchten

Geruchten over een rol van Klaas Otto (49) bij de mishandeling zijn altijd hardnekkig gebleven. Zijn advocaat Louis de Leon laat dinsdag weten dat de voormalig motorclubbaas enkele weken geleden voor het eerst is verhoord over de zaak en dat hij pas sinds kort weet over de officiële beschuldiging.

Volgens de raadsman zijn er geen harde bewijzen dat Otto de opdrachtgever was en gaat het om stemmingmakerij door de politie.

De mishandelingszaak met nu in totaal vijf verdachten staat volgende week op de agenda bij de rechtbank in Breda. Otto was al verdachte in een groot onderzoek naar afpersing, bedreiging en witwassen en hij zit daarom in voorarrest. In die zaak is er vrijdag ook een zitting.