Treinreizigers hebben dinsdag in een groot deel van de Randstad last gehad van de gevolgen van een sein- en wisselstoring bij Den Haag.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen reden er daardoor van en naar treinstation Den Haag Centraal veel minder treinen. Veel reizigers zijn gestrand. Het treinverkeer rond Den Haag Centraal lag dinsdag tijdelijk helemaal stil. De eerste treinen begonnen rond 14.15 uur weer te rijden, maar rijden nog niet volgens dienstregeling. Pas rond 20.00 uur kon de normale dienstregeling worden hervat.

Ook van en naar Leiden Centraal reden veel minder treinen dan normaal. Een woordvoerder van de NS zei om 15.55 uur nog niet te weten hoe lang de problemen nog aanhouden, en adviseert reizigers om vlak voor vertrek de reisplanner van de NS te raadplegen. Rond 21.00 uur waren de problemen opgelost.

Spoorbeheerder ProRail sprak aan het begin van de middag van een ICT-storing bij verkeersleidingspost Den Haag. "Onze monteurs zijn hard aan het werk om de oorzaak te vinden en zo snel mogelijk te verhelpen", liet ProRail weten. Een monteur van ProRail meldde op Twitter dat de problemen liggen in het relaishuis.

Vast

Passagiers in een trein die vaststond op het spoor voor Den Haag Centraal konden de trein niet uit. Ze mochten na ruim een uur onder begeleiding naar het dichtstbijzijnde perron lopen. Reizigers die van Den Haag Centraal naar Zoetermeer of Delft wilden, werd geadviseerd de tram te nemen.

De actuele situatie op het spoor

Evacuatie

Een medewerker van ProRail maakte via Twitter melding van de evacuatie van een trein.