Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft in hoger beroep zes jaar cel geëist tegen de 29-jarige George H. Eerder veroordeelde de rechtbank de verdachte tot twee jaar cel wegens betrokkenheid bij de dood van de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam.

In juni 2013 werd het verbrande lichaam van Kourrich gevonden in het Tjeukemeer in Friesland.

Het slachtoffer is in een winkel door vier personen met geweld afgetuigd, onder meer met een honkbalknuppel, waardoor hij is overleden. Onderzoek heeft uitgewezen dat Kourrich door verstikking om het leven is gebracht. Het is mogelijk dat een conflict over illegale hennepteelt de reden voor het geweld was.

Het slachtoffer is vervolgens met tape en draad vastgebonden en onherkenbaar verminkt en verbrand. 

Verdachten

De winkel waar het gebeurde, was van de vader van de toen minderjarige Semih K., een andere verdachte. Tegen hem heeft het OM in hoger beroep acht jaar cel geëist. Tegen een derde verdachte, Hendrik van der H., werd twee jaar cel geëist.

Vader Engin K. en zoon Semih K. zouden het slachtoffer hebben doodgeslagen, maar de vader is nog voor de behandeling bij de rechtbank overleden.

Betrokken

De aanklager vindt dat George H. ook direct betrokken is bij de dood van Kourrich. H. gaf de tape aan vader en zoon. Door deze tape is het slachtoffer uiteindelijk gestikt.

De uitspraak is over twee weken.