De rechtbank in Groningen heeft Rhowan P. en Desiree G. uit Kloosterburen veroordeeld tot een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor de doodslag op Jesse van Wieren. 

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Van Wieren (28) werd in de nieuwjaarsnacht van 2016 in de woning van P. (27) en G. (28) om het leven gebracht met 23 messteken in de nek en daarna begraven in hun tuin. Van Wieren was na een cafébezoek bij hen langsgegaan.

Zijn lichaam werd op 6 januari gevonden in de achtertuin van P. en G., op 50 meter van het café. Bij de woning lagen ook zes vuilniszakken met onder andere bebloede kledingstukken van Van Wieren.

Op de zitting verklaarden P. en G. dat er sprake was van noodweer. Volgens de veroordeelden zou het slachtoffer hen eerst hebben aangevallen. Dit wijst de rechter af. Het duo zou geen vooropgezet plan hebben gehad om Van Wieren te doden. Daarmee is geen sprake van moord.

Er was volgens de rechter sprake van een opwelling, waarbij wel nauw is samengewerkt. Omdat de kans op herhaling vrij groot wordt geacht, is ook tbs met dwangverpleging opgelegd.

Reconstructie onderzoek dood 28-jarige Jesse van Wieren
61
Reconstructie onderzoek dood 28-jarige Jesse van Wieren