Het Martinuscollege in Grootebroek (Noord-Holland) is woensdagochtend ontruimd nadat 33 leerlingen en docenten onwel waren geworden. 

De leerlingen roken een vreemde geur in de school, verklaart een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. Inmiddels is de school weer vrijgegeven. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Eén leerlinge is flauwgevallen. Iedereen werd ter plaatse onderzocht in ambulances. Niemand hoefde naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Leerlingen schoolgebouw Grootebroek geëvacueerd na vreemde geur
43
Leerlingen schoolgebouw Grootebroek geëvacueerd na vreemde geur

Onbekende stof

Waar de geur vandaan kwam, is niet bekend. Woensdagmiddag is een jongen aangehouden die met een nog onbekende stof zou hebben gespoten. Vermoedelijk gaat het om een leerling van de school, meldt de politie Noord-Holland. Zijn leeftijd is niet bekend.

Op sociale media ging woensdagochtend het gerucht dat er met traangas zou zijn gespoten in de school. Volgens een woordvoerder is dat niet waarschijnlijk, omdat dit andere klachten veroorzaakt.

Alle leerlingen en docenten zijn woensdag uit de school gehaald en worden opgevangen in de sporthal. Ze mogen naar huis. Ouders worden geïnformeerd en opgeroepen om hun kinderen te komen halen. In de omgeving van de school werden ook geen gevaarlijke stoffen gemeten.