Treinverkeer in hele land enige tijd ontregeld door hitte

Het treinverkeer in het hele land is maandagavond enige tijd ontregeld door storingen die het gevolg zijn van de hitte. Reizigers moesten rekening houden met vertragingen en het uitvallen van treinen. 

Dat meldt ProRail. Rond 21.15 uur meldde de spoorbeheerder dat het aantal storing steeds meer afneemt; rond 21.30 rijden de treinen steeds meer volgens plan.

Het treinverkeer rond Zwolle was maandagavond getroffen door een stroomstoring. Er reden enige tijd geen treinen van en naar het station. Duizenden reizigers zijn gedupeerd. De storing was waarschijnlijk een gevolg van de hitte. 

Door de storing werkten seinen en wissels niet meer. Een van de gestrande treinen bij Zwolle is ontruimd. Ook elders in het land waren er storingen, onder meer op het spoor tussen Roosendaal en Breda en tussen Eindhoven en Roermond.

Maandagochtend werd het treinverkeer rond Zwolle getroffen door een staking van NS-personeel. De FNV-acties op de stations in Zwolle en Den Haag leverden reizigers relatief weinig problemen op.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie