Docent ROC verdwijnt met tachtig mondelinge examens

Een docent Nederlands van het ROC Midden-Nederland is spoorloos verdwenen met de examenresultaten van tachtig leerlingen van de koksopleiding. De man en de opnames die hij had van de presentaties zijn nergens meer te vinden.

Het gaat om examenconversaties en presentaties van tachtig leerlingen, bevestigt een woordvoerder een verhaal van het AD. De examens waren voor de vakken spreken en gesprekken voeren.

De school kwam er een paar maanden geleden achter dat de man en zijn examens verdwenen waren toen de resultaten aan de examencommissie moesten worden voorgelegd.

Doordat de opnames er niet meer zijn, zijn ook de cijfers niets meer waard. Daarom moeten de tachtig leerlingen van de Facility, Horeca & Travel College hun mondelinge examens overdoen.

De man was tijdelijk aangesteld om een zieke docent te vervangen.

Inspectie

ROC Midden-Nederland heeft er alles aan gedaan om de man en de examengesprekken terug te vinden. "We zijn langs geweest, hebben hem gebeld, gemaild, aangetekende brieven. Het mocht niet baten", aldus de woordvoerder van de school.

De Inspectie voor het Onderwijs is op de hoogte gesteld van het incident. De school stelt de docent aansprakelijk voor alle extra kosten die worden gemaakt door het overdoen van de examens.

Lees meer over:
Tip de redactie