Sponsortocht Nacht van de Vluchteling brengt 1,5 miljoen euro op

De Nacht van de Vluchteling heeft dit jaar ruim 1,5 miljoen euro opgebracht. Dat heeft de Stichting Vluchteling in de nacht van zaterdag op zondag laten weten. Aan de wandeltocht die vanuit Nijmegen, Rotterdam en Amsterdam vertrekt, lopen dit jaar vijfduizend mensen mee. 

Die lopers hebben met 14 graden een "ideale wandelnacht", volgens de organisatie. De wandelaars leggen in de nacht een tocht af van tien, twintig of veertig kilometer. Met de sponsorloop wordt geld opgehaald voor noodhulp voor vluchtelingen in conflictgebieden.

Het startschot voor de drie tochten werd om middernacht gegeven door minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en programmamaker Johnny de Mol (Amsterdam), burgemeester Ahmed Aboutaleb en actrice Hadewych Minis (Rotterdam) en radiomaker Jan Douwe Kroeske (Nijmegen). Amsterdam was dit jaar voor het eerst ook een vertrekpunt voor de wandeltochten. Daar konden de kortere avondlopen van tien en twintig kilometer worden afgelegd.

Vorig jaar liepen er 2.800 mensen mee met de sponsorwandeltocht. Toen werd één miljoen euro opgehaald voor hulp aan vluchtelingen in de hele wereld.

Lees meer over:
Tip de redactie