Personeelstekort veroorzaakt problemen bij Bureau Vermiste Personen

Het Bureau Vermiste Personen van de politie heeft te weinig mankracht. De mensen in het team, die moeten beoordelen of een vermist kind gevaar loopt, zijn bovendien niet allemaal deskundig genoeg en er zijn zieken.

Ook werkt het systeem waarmee meldingen van vermissingen wordt gedaan niet goed, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Politiebond ACP stelt dat het team onmogelijk kan doen waarvoor het is opgericht. De korpsleiding van de Nationale Politie geeft ook toe dat er problemen zijn.

''Gezien de relatief korte tijden dat de vier personen in het team werkzaam zijn, kunnen zij nog niet allemaal als volwaardige specialisten worden aangemerkt. Om alle tot het takenpakket behorende werkzaamheden adequaat te kunnen vervullen zou een bredere bezetting nodig zijn."

Naar personele problemen, heeft de dienst ook te kampen met beperkingen op technologisch gebied. ''De geautomatiseerde meldingen die verzonden worden, komen binnen op een hiervoor opgezette mailbox. De inhoud van deze meldingen is zodanig beknopt dat op basis hiervan niet in alle gevallen een correcte inschatting van de vermissing kan worden gemaakt," zo stelt de korpsleiding.

Lees meer over:
Tip de redactie