Garage Wormerveer gesloten vanwege criminele activiteiten

De controle van een garagebedrijf in Wormerveer (gemeente Zaanstad) heeft verschillende criminele zaken aan het licht gebracht. Er stonden auto's met verborgen ruimtes, die vaak gebruikt worden voor het vervoer van drugs, grote sommen geld of wapens. 

Ook lagen er gestolen auto-onderdelen en veel contant geld, meldt de politie woensdag. Na de controle, die dinsdag was, heeft burgemeester Ruud Vreeman de garage voor minstens vier weken gesloten. Zestien auto’s zijn in beslag genomen.

Een 34-jarige man uit Beverwijk en een 30-jarige man uit Zaandam zijn ter plekke aangehouden. De Beverwijker is eerder veroordeeld voor diefstal, heling en het omkatten van auto’s. Signalen dat in het garagebedrijf weer dingen gebeurden die niet door de beugel konden, leidden tot de controle.

Burgemeester Vreeman spreekt van een ''schoolvoorbeeld van ondermijning, van vermenging van onder- en bovenwereld''. ''Het kan niet zo zijn dat argeloze burgers een auto kopen of laten repareren bij een bedrijf dat een dekmantel is voor criminele activiteiten.''

Lees meer over:
Tip de redactie