De vrouw die zaterdag ernstig gewond raakte bij de obstakelloop VenloStormt, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. 

Dat bevestigt de organisatie aan NU.nl naar aanleiding van berichtgeving door Omroep Venlo.

De deelneemster was van een metershoge glijbaan in het water van de haven gegleden. Eenmaal in het water kwam zij in botsing met een andere deelnemer. De vrouw kwam vervolgens niet meer boven water. 

Het duurde volgens 1Limburg enkele minuten voordat duikers haar uit het water haalden en reanimeerden. Daarna werd zij in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar ze uiteindelijk aan haar verwondingen overleed.

Zaterdag werd het resterende programma van de obstacle run afgelast. Zondag gaat het evenement wel door, mede op aandringen van de familie van het slachtoffer.

Aanpassingen

Het programma wordt wel op twee onderdelen aangepast, heeft de organisatie besloten na overleg met verschillende veiligheidsinstanties. De Superglijbaan zal niet worden opgenomen in het parcours. TopStorm, een wedstrijd voor de allersnelste deelnemers, wordt ook aangepast. Het is bovendien geen wedstrijd meer: er is geen jurering en ook geen winnaar.

Bij obstacle runs wordt hardlopen gecombineerd met obstakels om de fysieke en mentale gesteldheid van de deelnemers op de proef te stellen.