Flat ontruimd bij grote brand bij Welkoop in Hoogezand

Bij tuin- en dierenspeciaalzaak Welkoop in Hoogezand heeft zaterdag aan het begin van de avond een grote brand gewoed. Een deel van het pand is ingestort en de brandweer heeft een naastgelegen flat ontruimd. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Tijdens de brand ontstond "intense hitte", waardoor besloten werd het pand naast de winkel te ontruimen. Het complex telt negen woningen. In het brandende pand lag vuurwerk opgeslagen, aldus de brandweer Groningen.

Dat was een restje vuurwerk dat sinds de jaarwisseling nog in het pand lag opgeslagen. Het is aan het begin van de avond ontploft. De ruimte beschikte volgens de brandweer over een eigen blusinstallatie.

De brandweer zei tegen 19.30 uur dat zij het brand onder controle had. Om 20.45 uur mochten de eerder geëvacueerde inwoners ook weer terug naar hun woningen. Later op de avond wordt er begonnen met de sloopwerkzaamheden van het vernielde gebouw.

Rookontwikkeling

Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden wegens de enorme rookonwikkeling. Om de overlast van rook te verminderen stopte de brandweer tijdelijk met blussen. Rond 22.00 uur werd het NL-Alert ingetrokken en konden omwonenden de ramen en deuren weer openen.

Op de nabije snelweg A7 werd de afslag Hoogezand afgesloten. De politie drong er bij automobilisten op aan niet stil te gaan staan of langzaam te rijden om naar de brand te kijken.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie