Grote brand verwoest school in Eindhoven

In Eindhoven heeft zaterdag een zeer grote brand gewoed bij de basisschool Onder de Wieken aan de Mainelaan. De brandweer heeft de brand gecontroleerd laten uitbranden.

Daarbij is de basisschool volledig afgebrand. De school "wordt als verloren beschouwd", meldt de Gemeente Eindhoven.

In de omgeving van de school waren grote rookwolken te zien. De brandweer was met meerdere voertuigen aanwezig en probeerde te voorkomen dat de brand zou overslaan naar andere panden. Er zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

De school ligt middenin een woonwijk, maar volgens de brandweer zijn er geen slachtoffers gevallen. 

Pingpongtafel

Mensen die zich in de buurt van de brand begeven, zeggen tegen Omroep Brabant dat de brand mogelijk het gevolg is van een kleinere brand die begon op een pingpongtafel. Een woordvoerder van de brandweer kan echter nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. 

"Het is onvoorstelbaar dat hier vrijdag nog leerlingen en leerkrachten volop in de weer waren. Het is tot de grond toe afgebrand", zegt wethouder Jannie Visscher van Onderwijs.

De schoolkinderen van de Jenaplanschool hebben vanaf maandag een week vrij. Zij hervatten op maandag 19 juni de lessen in het voormalige gebouw van Jenaplanschool de Vierring in de wijk Achtse Barrier. Deze school aan de Calaislaan wordt komende week ingericht en onderwijsklaar gemaakt.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie