Concerten Guus Meeuwis gaan door ondanks verdachte situatie vrijdag

De concerten van Guus Meeuwis op zaterdag, zondag en dinsdag in het PSV-stadion gaan door, ondanks de arrestatie van een mogelijk geradicaliseerde man in de buurt van het Philips Stadion op vrijdagavond.  

De organisatie heeft de doorgang van de concerten bevestigd in een bericht op de website van Guus Meeuwis.

De politie hield vrijdagavond bij het concert van de zanger een 29-jarige man aan, omdat hij aan het filmen was bij de ingang van het PSV-stadion. De politie sprak van een verdachte situatie. 

De man had geen verklaring voor zijn gedrag en had bovendien geen kaartje voor het concert. "Omdat hij mogelijk niet alleen was, werd de politie-inzet opgeschaald", zo meldde de politie vrijdagavond.

Op veel plekken rond het stadion en het Centraal Station van Eindhoven was daarom extra politie aanwezig met zware bewapening.  

De organisatie van het concert bevestigt dat het concert vrijdag met een aantal nummers is verlengd op verzoek van de politie. Die wilde het publiek uit veiligheidsoverwegingen langer in het stadion houden. De organisatie van de concerten stelt dat er geen sprake is geweest van een dreiging in het stadion. 

Tijdens de komende concerten zet de politie extra middelen in voor de veiligheid van de bezoekers. De beveiliging rond het concert was al opgeschroefd, werd eerder deze week bekend.

Verdachte

De verdachte die vrijdagavond aangehouden werd, is een 29-jarige man uit Amsterdam. Hij staat bij de autoriteiten bekend vanwege zijn mogelijke radicalisering. 

De politie heeft de man vrijdagavond meegenomen voor onderzoek. De man zit nog steeds vast. Het onderzoek naar het incident loopt nog, laat de politie zaterdagmiddag weten.

Lees meer over:
Tip de redactie