Wilco Viets, een van de twee ten onrechte veroordeelde mannen in de Puttense moordzaak, zou vrijdagavond bij een steekpartij in Putten zwaargewond geraakt zijn, zo melden betrokennen en misdaadjournalist Peter R. de Vries. 

Viets is volgens de bronnen tien keer gestoken door een Poolse man die hij een lift had aangeboden. 

De Vries meldt dat Viets en zijn dochter vrijdagavond in Putten reden en werden aangesproken door de Poolse man en vrouw die zeiden dat ze hulp nodig hadden en snel naar de politie moesten. Het stel stapte in en werden naar het politiebureau gebracht.

Daar viel de Pool Viets plotseling aan met een mes en stak hem in zijn hoofd, hals, borst en hand. Op dat moment kwam net een surveillanceauto van de politie langsrijden, waarop agenten het stel aanhielden. De politie bevestigt de aanhouding van twee personen. 

Er is door de politie echter niks bekendgemaakt over de identiteit van de slachtoffers. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de steekpartij. 

Het incident staat voor zover bekend los van de Puttense moordzaak. Viets en mede-veroordeelde Herman Dubois werden na negen jaar cel uiteindelijk vrijgesproken van de moord op stewardess Christel Ambrosius, nadat misdaadjournalist De Vries de kwestie onderzocht.