Donderdagnacht en vrijdagochtend worden er stevige onweersbuien en zware regenval verwacht die mogelijk hinder kunnen opleveren voor de ochtendspits. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven.

Volgens Weerplaza kunnen de onweersbuien gepaard gaan met hagel en windstoten. De windstoten zullen over het algemeen onder de 75 km/uur blijven, aanmerkelijk lager dan bij het stormachtige weer van de afgelopen dagen.

Ook kan er in meerdere regio’s veel regen vallen, oplopend tot enkele tientallen millimeters, en ook het aantal bliksemontladingen kan hoog zijn. Het weerbureau noemt de kans op een blikseminslag met schade als gevolg komende nacht daardoor relatief hoog.

"In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend trekken de buien van zuidwest naar noordoost over het land", aldus Weerplaza. Er zijn verschillende regio's waar meerdere zware buien achter elkaar passeren. Volgens Weeronline kan dat voor tijdelijke wateroverlast zorgen.

Volgens het KNMI wordt het vrijdagochtend vanuit het westen droger. In de tweede helft van de ochtend verlaten de onweersbuien het oosten van het land.