De 16-jarige verdachte in het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Savannah blijft langer vastzitten. Zijn voorarrest is met veertien dagen verlengd.

De rechter-commissaris heeft donderdag beslist dat er op dit moment voldoende verdenking tegen de verdachte is om hem vast te houden. 

Het lichaam van Savannah werd zondagochtend aangetroffen in een sloot bij industrieterrein De Kronkels in Bunschoten.

Diezelfde nacht hield de politie een 16-jarige jongen uit de gemeente Den Bosch aan. Volgens het Openbaar Ministerie wijzen "omstandigheden op de betrokkenheid van de jongen" bij de vermissing van Savannah.

Luchtbeelden: Hier werd Savannah (14) gevonden
Luchtbeelden: Hier werd Savannah (14) gevonden

Passantenonderzoek

De politie is donderdagmiddag bezig met een passantenonderzoek in Bunschoten op plekken die belangrijk zijn in het onderzoek. Agenten spreken personen aan die zich een week later na de verdwijning van Savannah op dezelfde dag en tijd op deze plek bevinden. De reden is dat deze mensen mogelijk vanuit hun routine hier een week eerder ook zijn geweest.

Het onderzoeksteam heeft inmiddels ruim 250 tips ontvangen. 

Stille tocht

In Bunschoten wordt donderdag een stille tocht gehouden voor Savannah. Tijdens de tocht zullen bloemen worden gelegd bij de school van de tiener. Ook wordt er twee minuten stilte gehouden.

Savannah wordt volgende week woensdag in besloten kring begraven in Bunschoten.