De 14-jarige jongen uit de gemeente Ede, die in de nacht van zondag op maandag werd aangehouden, wordt verdacht van het seksueel misbruiken en vervolgens ombrengen van de 14-jarige Romy.

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

De jongen wordt donderdag voorgeleid. De rechter-commissaris zal dan beslissen of de jongen vast moet blijven. Als het komt tot een verlenging van het voorarrest, zal de rechtbank dit op 15 juni nog toetsen.

De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Op de J.H. Donnerschool in De Glind zitten leerlingen met gedragsproblemen.

Schooldirecteur

"Opnieuw 'een van ons', dus", aldus directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in een verklaring.

De verslagenheid over de dood van Romy heeft door het nieuws "een nieuwe lading gekregen", stelt Hofman. "Wij hebben, net als iedereen die met ons, en in het bijzonder met de ouders, familie en vrienden van Romy, meeleeft, veel vragen. Ook veel nieuwe vragen."

De Glind

Veel scholieren van de J.H. Donnerschool wonen in pleeggezinnen of tehuizen in De Glind met een inwonertal van zeshonderd. Het dorp staat daarom ook wel bekend als jeugddorp De Glind.  

Er wonen ongeveer 120 uit huis geplaatste kinderen. Verder maken ook zo'n honderd kinderen met complexe problematiek gebruik van de voorzieningen.

Luchtbeelden: Hier werd Romy (14) gevonden
23
Luchtbeelden: Hier werd Romy (14) gevonden

Hoevelaken

Het lichaam van Romy werd vrijdag 2 juni gevonden in het water aan het Emelaarsepad in Achterveld. Ze kwam niet thuis van school, maar was nog niet als vermist opgegeven. 

Rond 17.00 uur schakelde een getuige de politie in omdat er een lichaam in het water lag.

De politie is nog druk bezig met het onderzoek. Het Openbaar Ministerie doet geen verdere mededelingen.