Een vrouw uit Hoorn heeft de man die haar heeft aangerand en bijna gewurgd zelf weten op te sporen en aangegeven bij de politie.

In een interview met De Telegraaf legt de vrouw uit dat de verdachte haar niet alleen aanrandde, maar ook haar telefoon stal. Dankzij de app Find my Iphone wist ze de verblijfplaats van de man te achterhalen.

Het incident vond plaats in oktober, maar is nooit naar buiten gebracht. De vrouw zegt dat ze aan de politie heeft laten weten dat de man haar telefoon had ontvreemd, maar de politie zegt op zijn beurt dat deze niet traceerbaar was.

Uit eigen onderzoek van de vrouw blijkt het tegenovergestelde. De vrouw kwam erachter dat de man haar telefoon gebruikte en actief was op haar profiel op de chatsite Badoo. Ze besloot een nep-profiel aan te maken en de man op die manier in de val te lokken. De vrouw wist de man zijn woonplaats, thuisadres en een selfie te ontlokken waarop ze hem herkende.

Opgepakt

Met deze informatie stapte ze in december wederom naar de politie die de man twee maanden later heeft opgepakt. Het bleek om een 28-jarige Somalische asielzoeker te gaan die begin december een verblijfsvergunning heeft gekregen.

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat er een man vastzit. "Zijn DNA bleek overeen te komen met het veilig gestelde DNA in het onderzoek. Sindsdien zit hij vast", zegt woordvoerster Tine Zwiers van het OM Noord-Holland. Volgens De Telegraaf staat de man vrijdag voor de rechter.