Het Openbaar Ministerie (OM) roept nieuwe getuigen op zich te melden die mogelijk meer weten over de dood van het destijds 8-jarig meisje uit Hoogeveen. Zij kwam in 2015 onder verdachte omstandigheden om het leven. 

Het kan zijn dat getuigen die dag van het overlijden iets gezien hebben, aldus de politie woensdag.

Het meisje werd in de nacht van 7 op 8 juni dood gevonden onderaan een flat, waarin zij op tien hoog met haar moeder woonde. Haar moeder werd een tijdje verdacht, maar justitie besloot destijds haar niet te vervolgen. Maar het gerechtshof in Leeuwarden besloot onlangs dat de moeder alsnog moet worden vervolgd.

Er wordt onder meer gekeken naar de bevindingen die door de raadsman van de vader van het meisje zijn ingebracht. De vader verzette zich tegen het niet-vervolgen van de moeder en klaagde daarover met succes bij het gerechtshof. Nooit is komen vast te staan of het meisje is gevallen, gesprongen of gegooid.

Galerij

Getuigen die al eerder gehoord zijn in de zaak zeggen de moeder van het meisje op de galerij te hebben gezien. Ze keek naar beneden toen het meisje al dood op de grond lag. Er zijn geen aanwijzingen dat er andere mensen in of rond de woning zijn geweest.