De Haagse advocaat Bob Kaarls neemt de verdediging van tenniscoach Mark de J. (30) over, de man die verdacht wordt van het doden van zakenman Koen Everink.

Hij staat De J. dinsdagmiddag in de rechtbank in Utrecht bij tijdens een pro-formazitting, waarin de voortgang van de zaak wordt besproken. Kaarls bevestigt berichtgeving daarover van RTV Utrecht.

Eerder legde zijn voorganger Pieter Hoogendam de verdediging neer na afwijzing van een verzoek tot aanvullend DNA-onderzoek. Hij vond dat hij zijn werk niet meer goed kon uitvoeren.

Kaarls zegt vorige week de verdediging van De J. op zich te hebben genomen, maar wel een aanzienlijke kennisachterstand te hebben over het dossier, dat hij ''omvangrijk en complex'' noemt. Hij verwacht pas na de zomer zo ver te zijn dat hij de zaak inhoudelijk kan bespreken.

Verdacht

De voormalig tenniscoach van Robin Haase wordt ervan verdacht Everink maart vorig jaar te hebben gedood. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wijst alles in zijn richting. De J. was als laatste bij Everink thuis, diens bloed is in zijn auto gevonden en hij had een forse schuld bij de zakenman.