Door het onstuimige weer met veel regen en harde wind heeft het verkeer dinsdag te maken met een zeer drukke ochtendspits. Dat melden de VerkeersInformatieDienst (VID) en de ANWB.

Tegen 08.00 uur stond er dinsdag op de Nederlandse snelwegen al zo'n 250 kilometer file. Rond 10.00 uur waren de files afgezwakt tot 60 kilometer. Vooral op de A2, A12, de A50 en de A27 wordt het geduld van weggebruikers flink op de proef gesteld.

De avondspits wordt het mogelijk nog drukker: het KNMI stelt dinsdagmiddag code geel in als waarschuwing voor gevaarlijk weer.

''De pinksterdagen zijn voorbij en na het extra lange weekend vangt het normale leven weer aan. De ochtendspits op dinsdag is altijd al vrij druk maar de neerslag en stevige wind zullen voor extra drukte zorgen'', aldus de VID dinsdag.

Het KNMI heeft voor dinsdagmiddag code geel afgegeven voor het hele land. Vanaf de middag zijn er (zware) windstoten tot 70 kilometer per uur met in het oosten en noordoosten lokaal onweer. In het kustgebied kan de wind zelfs snelheden bereiken tot 95 kilometer per uur. Vooral vrachtverkeer en auto's met aanhanger zullen er last van hebben.

Volgens Weeronline kan het donderdagmiddag aan de kust zelfs gaan stormen. Als windkracht 9 wordt gemeten is er officieel sprake van een zomerstorm. Weerplaza verwacht geen zomerstorm, maar spreekt over een stormachtige wind, met windkracht 8. Vooral in de middag verwacht het weerbureau harde windstoten. 

A15

Een gekantelde vrachtwagen geladen met wasmachines zorgt dinsdagochtend voor flinke vertraging op de A15 tussen Gorinchem en Rotterdam. De apparaten zijn op een bovenliggend viaduct deels uit het voertuig geschoven en hangen vlak boven de snelweg.

De vrachtwagen kantelde op het viaduct op de N3 van Papendrecht naar Dordrecht. Een aantal wasmachines kwam daardoor op de weg terecht en bleef hangen in de vangrail boven de A15. Vanwege het risico dat er apparaten naar beneden vallen, werd de onderliggende snelweg deels afgezet. Dat leidde vroeg in de ochtend al tot flinke files.

Dode 

Door een verkeersongeval op de N205 is dinsdagochtend ter hoogte van Vijfhuizen (gemeente Haarlemmermeer) een persoon om het leven gekomen.

Volgens de politie botsten twee auto's op elkaar. Door het ongeval is ook iemand zwaargewond geraakt. De politie heeft de weg afgesloten en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend.