Onderzoekers van politie waren maandagochtend in Bunschoten nog altijd bezig op de plaats waar zondag het lichaam van de veertienjarige Savannah werd gevonden. 

Volgens een politiewoordvoerder is een team grootschalige opsporing nog wel even bezig op industrieterrein De Kronkels.

De omgeving van de vindplaats is afgezet met zwarte schermen en linten. Agenten zorgen ervoor dat niemand in de buurt kan komen.

Of Savannah slachtoffer is geworden van een misdrijf en over een eventuele doodsoorzaak kon de politie nog niets zeggen. Dat blijft onderdeel van het onderzoek en moet zeer nauwgezet worden bekeken. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

Burgemeester Bunschoten: 'Verbijstering en ongeloof na vondst Savannah'
Burgemeester Bunschoten: 'Verbijstering en ongeloof na vondst Savannah'

School geschokt

Het Oostwende College in Bunschoten heeft geschokt gereageerd op de dood van de leerlinge Savannah. "Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat onze geliefde leerling Savannah uit klas 2 E/F is overleden", schrijft het schoolbestuur maandag in een verklaring op de website.

"Intens verdrietig zijn wij door dit grote verlies van onze 14-jarige klasgenoot en (mede)leerling. Er zijn geen woorden voor en het is niet te bevatten. Onze gebeden en gedachten zijn bij de familie en vrienden van Savannah."

De school houdt maandag een besloten bijeenkomst voor leerlingen, ouders en medewerkers om gevoelens en verdriet te delen. Daarbij zijn hulpverleners aanwezig. Op het schoolplein hangt de schoolvlag halfstok. In het hele dorp hangen veel vlaggen aan huizen halfstok.

Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten
42
Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten