De politie is zondagavond in Helmond druk geweest met een grote groep mensen, die de politie bekogelden met glas en stenen. Een agent werd gebeten in zijn arm.

Volgens de politie keerde een groep bewoners zich tegen de agenten, nadat die een jonge scooterrijder die zonder kenteken reed wilden oppakken. De melding van de scooteroverlast kwam rond 18.30 uur bij de politie binnen.

De aanhouding van de jongen liep echter uit de hand. "De verdachte werd namelijk geholpen door toegesnelde vriendjes die zich tegen de politie keerden", stelt de politie. "Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte."

Dreiging

De politie spreekt van enorm geweld en een dreigende situatie op de Willem Prinzenstraat, waardoor de aanwezige agenten zich genoodzaakt zagen ook geweld te gebruiken. Uiteindelijk zijn drie jongeren uit Helmond opgepakt. Ze zitten vast. De rust keerde na de aanhoudingen terug.

Veel omstanders maakten video's en foto's, die via internet werden gedeeld. De politie zegt de beelden goed te kunnen gebruiken in het onderzoek naar de betrokken jongeren.