Bij afvalverwerker Van Gansewinkel aan de Ophemerstraat in Rotterdam woedde zondagavond een grote brand.

Op de locatie stond een grote berg afval in brand. De brand ontstond rond 19.00 uur. Vanuit de wijde omgeving waren rookpluimen te zien.

Volgens de hulpdiensten woedde de brand op een stortplaats van huisraad van 40 bij 20 meter. Hoe de brand bij het bedrijf kon ontstaan, is nog niet bekend.

''Het bedrijf staat in een gebied met veel industrie en nauwelijks bewoning'', aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. ''Inwoners van Charlois en Pendrecht doen er goed aan om ramen en deuren te sluiten als de rook hun kant op komt.''

De brandweer is met veel materieel ter plaatse. Rond 23.00 uur was de brand onder controle. Het nablussen zal nog een aantal uren duren. "Het is een kwestie van heel veel water gebruiken , aldus de woordvoerder van de veilgeheidsregio. Daarbij wordt het bluswater opgevangen, om bodemverontreiniging zo veel mogeljk tegen te gaan.

Het is de derde keer in minder dan een jaar tijd dat brand uitbreekt bij Van Gansewinkel. Eerder gebeurde dat in juli 2016 en in april dit jaar. Volgens de veiligheidsregio is er geen verband tussen de drie branden. Die vermoedt dat de warmte van de afgelopen dagen een rol heeft gespeeld.