Het stoffelijk overschot dat zondag werd gevonden op industrieterrein De Kronkels in Bunschoten is van het vermiste 14-jarige meisje Savannah. 

Dat meldt de politie zondagavond laat. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. De politie kon daar zondagavond laat desgevraagd ook niets over zeggen.

Het lichaam werd ontdekt door een voorbijganger, die de politie inschakelde. Daarop werd de omgeving van het industrieterrein direct afgezet en werd uitvoerig en zorgvuldig onderzoek uitgevoerd. "Die zorgvuldigheid was van groot belang om eventuele sporen niet te missen of onbedoeld te wissen", aldus de politie in een verklaring.

De technische recherche is gearriveerd en er is onder meer een helikopter ingezet om beelden vanuit de lucht te maken. 

Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten
42
Stoffelijk overschot gevonden in Bunschoten

Zoekactie

Honderden vrijwilligers verzamelden zich zondag in Bunschoten om te helpen de omgeving uit te kammen. De zoekactie werd georganiseerd door particulieren.

Zo'n twaalf kilometer van de woonplaats van Savannah werd vrijdag een even oud meisje bij Achterveld in een sloot gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gekomen. Hoewel die zaak volgens de politie niks te maken had met de vermissing, wilden bezorgde Bunschotenaren gaan zoeken in de omgeving.

In een video zegt burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten "zeer geraakt" te zijn door het nieuws. De familie van Savannah is volgens hem dankbaar voor de blijken van steun en medeleven die zij ontvingen uit het dorp en de rest van het land.

In dezelfde boodschap op YouTube drukt Van de Groep ouders op het hart om extra alert te zijn: "Jonge mensen doen er goed aan bij elkaar te blijven en niet onnodig alleen naar meer verlaten plaatsen te gaan. En voor iedereen blijft gelden: meld verdachte situaties direct bij de politie en blijf goed zorgen voor elkaar."

Burgemeester Bunschoten: 'Verbijstering en ongeloof na vondst Savannah'
Burgemeester Bunschoten: 'Verbijstering en ongeloof na vondst Savannah'

Bewaakt

De politie heeft het onderzoek op de vindplaats nog niet afgerond. Medewerkers van de Mobiele Eenheid bewaken die locatie.

Bij de politie zijn dit weekend diverse berichten binnengekomen over twee mannen in een donkere auto die in de omgeving meisjes zouden hebben lastiggevallen.