De politie van Heerlen verdenkt een minderjarig meisje ervan meerdere dieren om het leven te hebben gebracht bij een kinderdagverblijf in Heerlen.

Een woordvoerder heeft een bericht van dagblad De Limburger bevestigd.

Meer details over de zaak kan de politie uit privacyoverwegingen niet geven. De politie is in overleg met het Openbaar Ministerie en hulporganisaties wat er met het betrokken meisje moet gebeuren.

Volgens De Limburger heeft het 10-jarige meisje twee eenden, een kip, een konijn en een cavia gewurgd.

De eigenaars van het kinderdagverblijf ontdekten de dode dieren zaterdagochtend. Daarna werd de politie gebeld die snel het meisje wist te vinden.

Dode kip

Het voorval is vastgelegd door een beveiligingscamera. "Op de beelden is te zien hoe het meisje heel rustig haar best doet om de nachtverblijven open te maken. Ook wat ze met de dieren heeft gedaan staat op camera", zegt directeur Marion Schelberg van het kinderdagverblijf.

Te zien is hoe het kind over het hek klimt, dieren doodt en onder meer achteloos een dode kip weg slingert.

Foute film

De directeur heeft zaterdag aangifte gedaan van de fatale dierenmishandeling. "We zijn heel erg geschokt. De aanblik is afschuwelijk, het is net of je naar een foute film zit te kijken. Het zijn vrij grote dieren", aldus Schelberg.

Volgens haar was er nog een tweede meisje bij, maar zijn de dieren doodgemaakt door het andere kind. "Het meisje woont hier vlakbij. Er moet een enorme problematiek achter zitten als je zo jong al zoiets doet."