Een 14-jarig meisje uit Hoevelaken is vrijdag dood gevonden in een sloot in Achterveld (provincie Utrecht). Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. De identiteit van het slachtoffer is niet  bekendgemaakt.

Volgens de politie werd haar lichaam vrijdagmiddag gevonden in het water langs het Emelaarsepad.

Zaterdag is duidelijk geworden dat het meisje door een misdrijf om het leven is gebracht. Door wie en onder welke omstandigheden, is onbekend.

De omgeving rond de sloot in het landelijke gebied in Achterveld is afgezet. Specialisten van de Forensische Opsporing doen sporenonderzoek. Er is een grote zoekactie op touw gezet waaraan ook een politiehelikopter en speurhonden meedoen.

Dood meisje in sloot Achterveld door misdrijf om leven gebracht
103
Dood meisje in sloot Achterveld door misdrijf om leven gebracht

Savannah

De politie benadrukt dat het slachtoffertje niet de 14-jarige vermiste Savannah Dekker uit Bunschoten is. Zij wordt sinds donderdag vermist.

Savannah is van huis vertrokken; sindsdien ontbreekt elk spoor. De woordvoerster van de politie zegt dat er vooralsnog niet wordt uitgegaan van een verband tussen beide zaken.

Zoekacties

Grote zoekacties naar Savannah hebben vrijdag en zaterdag nog niets opgeleverd, melden lokale media. Diverse ondernemers in en rond Bunschoten verspreiden flyers met de oproep of klanten willen opletten of zij Savannah zien.

Het omgekomen meisje uit Hoevelaken was nog niet als vermist opgegeven, maar was niet uit school teruggekomen. Rond 17.00 uur schakelde een getuige de politie in omdat er een lichaam in het water lag.

Getuigen

De politie vraagt getuigen die het meisje uit Hoevelaken hebben gezien, zich te melden.

Burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk heeft geschokt gereageerd op de vondst van het meisje. "Dit raakt ons diep, en onze gedachten en medeleven gaat uit naar de familie en de nabestaanden. Wij wensen allen veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen", zegt de burgervader tegen het AD.