Vanwege de start van het Pinksterweekend was het vrijdagmiddag al vroeg druk op de Nederlandse wegen. Rond 18.00 uur was de grootste drukte op de wegen voorbij, aldus de ANWB.

De Verkeersinformatiedienst (VID) telde op het hoogtepunt bijna 400 kilometer file. Volgens de VID zijn dit soort weekenden dit jaar drukker vanwege een combinatie van mooi weer en een aantrekkende economie, maar is het zelfs voor een avondspits voor Pinksteren "extreem" druk.

Vooral in het zuiden van het land was het vrijdagmiddag druk. Op de A2 tussen Eindhoven en Maastricht was de weg enige tijd dicht in verband met een ongeluk tussen Kelpen-Oler en Wessem. Verkeer moest daar over de vluchtstrook.

In de regio Eindhoven loopt het ook vast. Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven stonden in beide richtingen files met ongeveer een half uur vertraging. Rond 18.00 uur waren de files richting Tilburg opgelost, maar moest het verkeer richting Eindhoven nog rekening houden met ongeveer een kwartier vertraging.

Ook op de A59 tussen Oss en knooppunt Zonzeel stond het vast over zo'n tien kilometer met een half uur vertraging tot gevolg. Rond 18.00 uur was de grootste drukte daar voorbij.

Haringvlietbrug

Op de A29 tussen Bergen op Zoom en Rotterdam kwam het aan het begin van de avond muurvast te staan door een aanrijding op de Haringvlietbrug. Het verkeer werd daar over de vluchtstrook weggeleid en de ANWB adviseerde automobilisten om te rijden via Moerdijk over de A16. Rond 19.00 uur werd de brug weer vrijgegeven en begonnen de files op te lossen.

Vrijdagmiddag ontstonden aan beide kanten files op de A29. Ook de andere kant op, richting Numansdorp, stond het vast over enkele kilometers.

Ook in de rest van de regio Rotterdam was het druk. Daarnaast staan er ook veel gebruikelijke files zoals in de regio Utrecht.