Het slachtoffer van de ontvoering in Amstelveen is vastgehouden in een woning aan de Spaarnestraat in Leiden. De politie zegt donderdag dat het onderzoek in een stroomversnelling terecht is gekomen en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.

De politie zegt de woning inmiddels grondig te hebben doorzocht. 

Een 37-jarige man uit Amstelveen wordt op 9 maart ontvoerd nadat hij met een vriend uit de sportclub Health City in Amstelveen vertrekt. Ze gaan beiden in een auto zitten als achter hen een donkerblauwe Peugeot 308 de weg blokkeert.

Drie of vier gemaskerde mannen springen uit de auto en proberen het portier open te krijgen. Als dit niet lukt slaan ze met een vuurwapen het raam kapot en wordt er een schot gelost.

Het slachtoffer wordt meegenomen en zijn vriend wordt met rust gelaten. De 37-jarige man wordt later die avond om 21.15 uur aangetroffen op de Castellumweg in Leiden vlakbij bij de woning waar hij is vastgehouden.

Mishandeld

De man heeft enkele uren vastgezeten in het huis en is daar gemarteld. Als hij wordt gevonden, mist hij een vinger en heeft hij een zware verwonding aan het hoofd. Volgens het slachtoffer wilden de daders waarschijnlijk losgeld, maar is er naar weten van de politie geen geld betaald.

De avond van de ontvoering wordt er een 29-jarige man uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de ontvoering. Hij zit nog altijd vast. De politie komt de verdachte op het spoor op basis van de auto die is gebruikt bij de ontvoering. Deze wordt diezelfde avond aangetroffen aan de Castellumweg in Leiden.

Volgens de politie is bij de ontvoering mogelijk een tweede auto betrokken. Het gaat om een witte Peugeot 308 met het kenteken NF-939-F. De politie roept getuigen op zich te melden.