Verdachten dood Jesse van Wieren naar eigen zeggen stomdronken

Rhowan P. en Desiree G. uit Kloosterburen houden voor de rechter vol dat ze de 26-jarige Jesse van Wieren uit noodweer om het leven hebben gebracht. Woensdag vindt bij de rechtbank in Groningen de inhoudelijke behandeling plaats.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het stel Van Wieren op de vroege ochtend van 1 januari 2016 in hun woning vermoord. Daarna begroeven ze hem in de tuin.

Van Wieren was op zoek naar drugs toen hij even na 03.00 uur 's nachts bij hen aanbelde, vertelden P. en G. aan de rechter. Zelf waren ze naar eigen zeggen stomdronken. Dat Van Wieren, die onder invloed was van drank en drugs, een vechtpartij uitlokte, staat volgens het stel vast. Hierdoor zouden ze zelf in een "overlevingsmodus" zijn gekomen.

Stofzuigerstang

''Hij vloog Rhowan aan”, vertelde G. (28) geëmotioneerd in een volle rechtszaal. ''Ze gingen alle kanten op. Op een gegeven moment lagen ze op de grond en ik kreeg Jesse niet van Rhowan af.” Daarop sloeg G. Van Wieren met de stofzuigerstang op het hoofd.

''Toen Jesse haar een tik in het gezicht gaf, sloegen bij mij de stoppen door”, aldus P. (27), die zittend op Van Wieren hem zijn keel zou hebben doorgesneden. ''Ik kwam in een overlevingsmodus. Het werd zwart voor mijn ogen.” Het gevecht ging volgens P. door tot ''het bittere eind”.

Achtertuin

Van Wieren was sinds een cafébezoek in Kloosterburen in de nieuwjaarsnacht van 2016 vermist. Zijn lichaam werd op 6 januari gevonden in de achtertuin van P. en G., op 50 meter van het café. Bij de woning lagen ook zes vuilniszakken met onder andere bebloede kledingstukken van Van Wieren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie