Zitting in zaak dood Koen Everink om voortgang te bespreken

Mark de J., de man die verdacht wordt van het doden van zakenman Koen Everink, moet dinsdag 6 juni voor de rechter verschijnen. Het gaat om een niet-inhoudelijke zitting. Eerder deze maand legde de advocaat van tenniscoach De J. de verdediging neer, waardoor de behandeling van de zaak opgeschort moest worden.

Tijdens de zogeheten pro-formazitting wordt met de voormalig coach van tennisser Robin Haase gesproken over de voortgang van de zaak. Ook wordt gekeken of hij een nieuwe advocaat heeft. Bij de rechtbank in Utrecht heeft zich nog geen nieuwe advocaat gemeld.

De J.'s vorige advocaat, Pieter Hoogendam, liet eerder doorschemeren dat hij mogelijk opnieuw de verdediging op zich zal nemen. Deze actie zou bedoeld kunnen zijn om tijd te winnen. Hij laat aan NU.nl weten in ieder geval niet als advocaat op te treden op de zitting van 6 juni.

Sporenonderzoek

Hoogendam legde de verdediging neer nadat de rechtbank zijn verzoek had afgewezen om de zaak aan te houden voor aanvullend sporenonderzoek. Hij vond dat hij zijn werk nu niet meer goed kon uitvoeren. ''Ik heb uw rechtbank niet van de noodzaak van aanvullend onderzoek kunnen overtuigen, terwijl extra onderzoek wel in het belang van mijn cliënt is", legde hij destijds uit.

De rechter sprak van een vervelende situatie, zeker voor de nabestaanden.

Geldschuld

Voormalig tenniscoach De J. wordt ervan verdacht zakenman Koen Everink maart vorig jaar te hebben gedood. Het Openbaar Ministerie vindt dat alles in de richting van de dertigjarige man wijst. Hij was als laatste bij Everink thuis, het bloed van Everink is in zijn auto gevonden en De J. had een forse geldschuld bij de zakenman.

Lees meer over:
Tip de redactie