Bij een geweldsmisdrijf in een woning aan de Koempel in Landgraaf is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1.45 uur een 39-jarige bewoner omgekomen. 

De man werd neergestoken bij een vechtpartij met de twee verdachten. Zijn drie kinderen die boven lagen te slapen, bleven ongedeerd.

De eerste melding die bij de politie binnenkwam was dat het om een gewapende overval ging, maar de politie twijfelt nu aan dit scenario. Zaterdag zal sectie verricht worden op het lichaam van het slachtoffer. 

Het slachtoffer liet de daders om onduidelijke redenen zelf binnen. In het bijzijn van zijn vriendin ontstond daarna een worsteling. ''We hebben de bewoner nog geprobeerd te reanimeren, maar zonder succes", aldus de politie. Zijn vriendin bleef ongedeerd.

De twee daders zijn via de achterkant van de woning gevlucht en zijn spoorloos.

Forensisch onderzoek

De politie verklaarde in eerste instantie dat vanwege personele problemen het forensisch onderzoek pas later werd opgestart. Zij trekken dat nu in en zeggen dat de eerste twee FO-rechercheurs uit de eenheid Limburg binnen een uur nadat de eerste politiepatrouille ter plaatse was, bij de woning aanwezig waren.

"Zij zijn toen met het onderzoek gestart. Een derde rechercheur afkomstig uit de eenheid Oost-Nederland heeft later aanvullende versterking geboden", aldus de politie.

'Vriendin van slachtoffer getuige van dodelijke steekpartij'
20
'Vriendin van slachtoffer getuige van dodelijke steekpartij'