PSV roept alle profvoetbalclubs in Nederland op een eigen meldpunt te openen voor seksueel misbruik. Volgens algemeen directeur Toon Gerbrands moeten clubs meer doen om slachtoffers te helpen om naar buiten te komen met hun verhaal.

Dat zegt hij in de Volkskrant. Een maand na de oprichting van een eigen meldpunt heeft PSV in totaal vijf meldingen van seksueel misbruik ontvangen, dat is meer dan bij andere profclubs. 

Volgens Gerbrands gaat PSV anders met de meldingen om dan collega-clubs. ''Ik hoop dat alle clubs zich openstellen voor slachtoffers en raad ze aan hun eigen meldpunt te openen. Dat heb ik ook geadviseerd aan FC Eindhoven, waar een melding was."

De KNVB roept in augustus alle profclubs bij elkaar om te overleggen hoe ze hiermee moeten omgaan. "Daar gaan wij onze ervaringen delen", aldus Gerbrands. 

De directeur sprak zelf ook met een van de slachtoffers. In de krant zegt hij: ''Tientallen jaren na het misbruik blijkt nog steeds hoeveel het met hem heeft gedaan. Binnen drie minuten nadat ik hem aan de lijn had, begon hij te huilen. Die spanning van toen kwam weer terug."

Begin mei kwam ook via de Volkskrant naar buiten dat jeugdspelers van PSV en Vitesse seksueel misbruikt zouden zijn in de jaren zeventig, tachtig en negentig.
 

'Jeugdspelers PSV en Vitesse seksueel misbruikt'
'Jeugdspelers PSV en Vitesse seksueel misbruikt'