Het treinverkeer bij tussen Blerick en Sevenum in Limburg wordt dinsdag rond 17.30 uur gedeeltelijk herstart nadat 's ochtends een goederentrein op een vrachtwagen was gebotst.

Dat meldt ProRail aan NU.nl. Er zou één spoor beschikbaar komen voor reizigersvervoer waarover tot 20.00 uur gereden kan worden.

Tussen 20.00 en 22.00 uur wordt het spoor gebruikt voor goederentreinen en daarna wordt het traject weer gesloten voor verdere herstelwerkzaamheden.

De botsing gebeurde bij een spoorwegovergang vlakbij de Columbusweg tussen Blerick en Sevenum. Direct na de botsing vloog de vrachtwagen in brand. De trein raakte licht beschadigd. Zowel de machinist als de chauffeur van de vrachtwagen bleven ongedeerd.

De spoorwegovergang is bewaakt met slagbomen en signalen. Het is nog niet duidelijk waarom de vrachtwagen op het spoor stond. De truck werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd.

Vrachtwagen botst op trein bij Sevenum
46
Vrachtwagen botst op trein bij Sevenum

Herstel

ProRail moet nog meerdere herstelwerkzaamheden uitvoeren voordat het treinverkeer weer volgens schema kan rijden. Zo moet de overweg gerepareerd worden en wordt er gekeken naar de dwarsliggers waar de rails aan is bevestigd. De spoorbeheerder heeft in ieder geval tot 5.00 uur nodig om de reparaties uit te voeren.