Vrachtwagen en goederentrein botsen bij Sevenum

In het noorden van Limburg zijn een vrachtwagen en een goederentrein tegen elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde bij een spoorwegovergang vlakbij de Columbusweg, tussen Blerick en Sevenum in. De truck vloog na de botsing in brand. De trein is licht beschadigd.

De machinist en de vrachtwagenchauffeur zijn beiden ongedeerd, aldus de brandweer. De spoorwegovergang is bewaakt met slagbomen en signalen. Het is nog niet duidelijk waarom de vrachtwagen op het spoor stond. De truck werd meters meegesleurd en van de overgang afgeduwd.

Volgens de brandweer vervoerden de trein en de vrachtwagen geen gevaarlijke stoffen. Er is geen gevaar voor omwonenden. Vermoedelijk is de chauffeur voor de botsing uit zijn cabine gesprongen, aldus de brandweer.

Volgens de brandweer zal het opruimen van de trein en vrachtwagen en het onderzoek naar het ongeval de hele dag gaan duren. De wagon achter de locomotief van de goederentrein staat deels naast het spoor, verder staat de goederentrein op het spoor, aldus Prorail. Monteurs onderzoeken de schade aan het spoor.

Bussen ingezet

De Inspectie Leefomgeving en Transport doet onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Als gevolg van het ongeluk rijden de hele dag geen treinen tussen Venlo en Deurne, zo verwacht Prorail. Op het traject worden stopbussen ingezet. Tussen Eindhoven en Deurne rijden alleen sprinters. Reizigers tussen Eindhoven en Venlo kunnen eventueel omreizen via Roermond.

Overweg

Het is de derde keer in korte tijd dat een aanrijding op een overweg zorgt voor grote hinder op het spoor in Noord-Brabant. Eind april botste bij Deurne een goederentrein op een graafmachine. Een paar dagen later kwamen in Wouw een passagierstrein en een vrachtwagen in botsing. Volgens Prorail is het aantal botsingen op overwegen niet hoger dan normaal.

Bekijk de actuele situatie op het spoor.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie