Op de A6 tussen Lelystad en Almere zijn maandagochtend een man, een vrouw en een kind om het leven gekomen. De slachtoffers zaten in een auto die in het water langs de snelweg terecht kwam. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) meldt dat de auto meermaals over de kop sloeg voordat het voertuig in het water belandde. Duikers hebben de drie inzittenden uit de auto gehaald.

Alle drie de slachtoffers, een man en vrouw en een kind, zijn geïdentificeerd. Details over de identiteit wil de politie nog niet vrijgeven omdat de familie van de slachtoffers nog wordt geïnformeerd.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. De A6 richting Lelystad was enkele uren afgesloten, maar werd tegen 13.00 uur weer vrijgegeven, zo meldt de ANWB.

A326

Ook op de snelweg A326 bij Wijchen is de weg na een ernstig ongeluk nog de hele ochtend nog dicht. Een vrachtwagen reed daar achterop een file, waardoor zeker vijf auto's werden geraakt.

Meerdere personen raakten hierbij gewond, van wie een ernstig, aldus de politie. De chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden.

Zware regenbuien

Tijdens de ochtendspits was er sowieso sprake van veel ongelukken. Het verkeer had last van zware regen- en onweersbuien die over het land trokken. Ook maandagavond wordt hevige regenval verwacht. Het KNMI heeft vanaf 20.00 uur weer een code geel afgegeven.