Een parkeergarage in aanbouw is zaterdagavond deels ingestort in Eindhoven. De garage staat bij Eindhoven Airport aan de luchthavenweg.

Er zijn geen gewonden gevallen bij de instorting. Er waren geen bouwvakkers of andere mensen binnen, aldus de Koninklijke Marechaussee, die verantwoordelijk is voor de veiligheid in het gebied rond de luchthaven.

De brandweer kreeg rond 19.00 uur de melding binnen. Over de oorzaak van de instorting is nog niets bekend.

Door de instorting is bij het naastgelegen vliegveld de stroom uitgevallen. Uitgaande vluchten zijn volgens een woordvoerder daardoor met wat vertraging vertrokken. Inkomende vluchten ondervonden weinig last.

Aanvankelijk hadden ook de vertrekbalies en het bagagebandsysteem last van het uitvallen van de elektriciteit, maar daar is weer stroom. "Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld normaal bereikbaar."

Opening

De garage moest de oude parkeerplaats voor de terminal vervangen. Op de tweede, derde en vierde verdieping was plek voor 800 auto's, het eerste deel zou dit jaar opengaan.

Bouwbedrijf BAM is verantwoordelijk voor het project. Een woordvoerder kon nog geen bijzonderheden geven. Mensen van BAM zijn ter plekke gegaan.

Parkeergarage in aanbouw vlakbij Eindhoven Airport deels ingestort
33
Parkeergarage in aanbouw vlakbij Eindhoven Airport deels ingestort