Drukste Hemelvaartsdag op wegen ooit gemeten

Automobilisten moeten donderdag rekening houden met vertragingen en files op de wegen. Volgens de VID is het donderdag de drukste Hemelvaartsdag ooit gemeten.

Op het hoogtepunt stond er 125 kilometer file. Het oude record stamt uit 2009 en stond op 78 kilometer. Vooral richting de kust is het druk, aldus Rijkswaterstaat de ANWB.

Vanuit Duitsland kwam de verkeersstroom al vroeg in de ochtend op gang. Ook daar hebben veel mensen een lang vrij weekend. De intocht van het vakantieverkeer zorgt voor files op de A12 en A1 in westelijke richting.

Een ongeluk op de A58 bij knooppunt Markiezaat zorgt sinds de vroege ochtend al voor lange files op die weg en op de A4 die daarop aansluit.

A16

Automobilisten hebben donderdagmiddag veel last gehad van de nasleep van een ongeluk op de A16 bij Rotterdam. Dicht bij de Van Brienenoordbrug botste een vrachtwagen op een sleepwagen van de ANWB. De truck boorde zich daarna door de vangrail, met een flinke ravage tot gevolg. In noordelijke richting was de weg urenlang afgesloten.

In de loop van de middag ging de parallelbaan weer open. Rijkswaterstaat liet weten dat rond 18.00 uur ook weer een rijstrook van de hoofdrijbaan openging. De wrakken zijn geborgen en de gehavende vangrail is door monteurs onder handen genomen.

Weg open

Op de weg richting de Zeeuwse kust is slechts een rijstrook beschikbaar waardoor er lange files en vertragingen tot drie kwartier zijn ontstaan. Rond 11.00 is de weg weer opengegaan.

Ook de komende dagen wordt grote drukte verwacht. Vanaf vrijdag wordt er gewerkt aan de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. Ook op de A1 en A6 wordt het weekend weer aan de weg gewerkt. Door het verwachte mooie weer wordt ook verkeersdrukte richting de kust verwacht.

Lees meer over:
Tip de redactie