Hemelvaartweekend wordt mogelijk tropisch

Tijdens het komende Hemelvaartweekend worden hoge temperaturen, veel zon en weinig wind voorspeld. Mogelijk loopt de temperatuur op zaterdag en zondag op tot 30 graden.

Volgens Weerplaza ligt de temperatuur op Hemelvaartsdag donderdag tussen de 21 en 25 graden. Het KNMI schat de temperaturen met maxima van 22 graden iets lager in. Er staat een matige windkracht 2 en er is geen regen voorspeld.

Het zomerse weer houdt het hele weekend aan en blijft "voorlopig gegarandeerd", aldus Weerplaza. Vrijdag wordt het zo'n 27 graden en het blijft nagenoeg windstil, waardoor het niet drukkend warm aanvoelt. De temperatuur stijgt in het weekend nog verder. 

Mensen die dit weekend de kust opzoeken, moeten wel rekening houden met koude watertemperaturen van 15 graden. Mogelijk blijft het ook na het weekend mooi weer, maar dat is onder meer afhankelijk van de windrichting.

Finale

In aanloop naar het verlengde weekend blijft de zon ook schijnen. Dinsdag wordt een zonnige dag voorspeld met 18 tot 25 graden en af en toe sluierbewolking. Woensdag blijft het eveneens droog en wordt het zo'n 19 tot 24 graden.

's Avonds koelt het af tot zo'n 17 graden, waardoor veel voetbalfans 's avonds buiten naar de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United kunnen kijken.

Komende 5 dagen Max Min Wind
Donderdag 14°C 10°C ZW 5
Vrijdag 8°C 7°C ZW 3
Zaterdag 8°C 4°C ZW 4
Zondag 7°C 3°C W 4
Maandag 7°C 4°C ZW 4
Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie