De van corruptie verdachte douanier Gerrit G. is de afgelopen maanden bedreigd door criminelen. G. verblijft daarom in een extra beveiligde gevangenis op een militair complex.

Dat werd maandag bekend tijdens een zitting in de zaak tegen G., schrijft EenVandaag.

Ook de dochter van G. wordt beschermd door justitie en is overgebracht naar een safehouse. De anonieme bedreigingen zijn binnengekomen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI)

Rotterdam

De voormalig douanier wordt ervan verdacht containers met drugs op 'groen' te hebben gezet in de haven van Rotterdam zodat ze niet werden gecontroleerd. In ruil voor veel geld zou hij tussen 2013 en 2015 verschillende drugstransporten hebben gefaciliteerd. Het Openbaar Ministerie heeft zestien jaar celstraf tegen hem geëist.

De advocaat van G., Jan-Hein Kuijpers, zegt tegen EenVandaag dat de bedreigingen aan het adres van zijn cliënt ernstig zijn. "Ik begrijp dat hij nog steeds niet veilig is", aldus Kuijper. Het OM laat aan EenVandaag weten geen enkele mededeling te doen over de extra beveiliging van G. 

Doussie

In de zaak Doussie staan ook drie anderen mannen terecht. Van den B. (45) uit Rotterdam en André van der H. (57) worden ervan verdacht samen met medeverdachte René F. (49) uit Schiedam G. te hebben geholpen met het binnensmokkelen van de drugs. Tegen hen worden celstraffen van respectievelijk twaalf, tien en acht jaar geëist.