Drukste vrijdagavondspits in ruim een jaar tijd

Automobilisten moeten vrijdagmiddag rekening houden met veel vertragingen op de weg. Het is de drukste vrijdagavonspits in ruim een jaar tijd, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

Vooral op de A2 nabij Utrecht waren er veel problemen. Op de route van Amsterdam naar Utrecht was de Leidsche Rijntunnel tijdelijk afgesloten vanwege rookontwikkeling. Inmiddels is de A2 weer vrij, maar staat het vast vanaf Vinkeveen.

De tunnel kon vrij snel weer open, maar volgens Rijkswaterstaat blijft de verkeershinder zeer groot omdat er op de A2 tussen Abcoude en Utrecht zo'n 15 kilometer file staat, de vertraging wordt geschat op meer dan dertig minuten.

De rook in de tunnel werd waarschijnlijk veroorzaakt door een personenauto. Automobilisten krijgen het advies richting Utrecht om te rijden via de A1 en A27.

Ook op andere wegen is het redelijk druk. Zo is er bijna tien minuten vertraging op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag. Ook op de N9 van Den Helder naar Alkmaar moet het verkeer rekening houden met drukte, de vertraging is daar ongeveer tien minuten.

Coentunnel

De Coentunnel in Amsterdam is dit weekend in beide richtingen gesloten voor het verkeer vanwege onderhoudswerkzaamheden. De tunnel gaat dicht van vrijdag 21.00 uur tot maandag 4.30 uur, daardoor moet het verkeer rekening houden met veel hinder.

Weggebruikers worden omgeleid via de A10-Oost. Naar verwachting zorgt dat voor files bij de Zeeburgertunnel en bij knooppunten Watergraafsmeer en Amstel.

Ontsporing trein

Tussen Ede-Wageningen en Wolfheze is een trein ontspoord. Een aantal wielen is door nog onbekende oorzaak naast de rails terechtgekomen. Er zijn geen gewonden gevallen, zegt een woordvoerder van de NS.

In de trein zaten rond de twintig passagiers. Zij worden met bussen naar hun bestemming gebracht. Op het traject rijden tot nader order geen sprinters. Intercity's rijden wel. De Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt hoe de trein uit de rails kon lopen.

Lees meer over:
A2
Tip de redactie