OM in beroep tegen vader die wraak nam om lastigvallen dochter

Justitie is in beroep gegaan in de zaak tegen Mario H. uit Helmond, de man die een oud-tbs'er het ziekenhuis in sloeg omdat die had geprobeerd zijn tienerdochter in te palmen. 

De rechtbank legde in Den Bosch legde hem twee weken terug tien maanden cel op voor zware mishandeling. H. (52) sloeg de 47-jarige man uit Eindhoven herhaaldelijk met een schep.

Het Openbaar Ministerie (OM) vindt dat er sprake was van poging tot moord en had zes jaar geëist. ''Dat verschil is zo groot dat beroep voor de hand ligt'', zei een woordvoerder van het OM donderdag.

Jack S. liep onder meer twee gebroken onderarmen en sneeën in zijn been en hoofd op. Mario H. viel hem aan omdat hij zijn 14-jarige dochter al langer lastig viel via internet. Hij deed zich voor als een jongen van zeventien, vroeg om naaktfoto's, stuurde chocola en rozen en probeerde met haar af te spreken.

Politie

Voordat de Helmonder overging tot het geweld belde hij meerdere keren met de politie. Tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank maakte hij duidelijk dat hij teleurgesteld was omdat de politie in zijn ogen niet genoeg deed.

Justitie benadrukte dat de politie hem juist op het hart had gedrukt ''niet voor eigen rechter te spelen''. H. heeft wat het OM betreft ''buitenproportioneel gereageerd'' met ''levensbedreigend geweld''.

Lees meer over:
Tip de redactie