Tot drie jaar cel voor bende die drugsgeld bewaakte met alligators

De zeven mannen en drie vrouwen die bekendstaan als de 'krokodillenbende' zijn dinsdag veroordeeld tot celstraffen tot drie jaar, taakstraffen tot 240 uur en geldboetes van 10.000 euro voor onder meer grootschalige handel in harddrugs. 

Dat oordeelde de rechtbank in Amsterdam dinsdag.

De tien - tussen de 24 en 61 jaar - zijn in februari vorig jaar aangehouden. Bij doorzoekingen in de woningen van enkele verdachten vond de politie geld, variërend van enkele duizenden tot ruim 200.000 euro, wapens, munitie en een hennepplantage.

Bij een inval in een loods in Amsterdam trof de politie onder meer koffers met geld aan die bewaakt werden door drie alligators in een bassin. Omdat de politie sprak van krokodillen werd de groep omgedoopt tot de krokodillenbende.

Hoofdverdachte

De hoofdverdachte is een 56-jarige Amsterdammer. Hij kocht de drugs in en kreeg de zwaarste straf opgelegd: 36 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De andere hoofdverdachte, een 30-jarige man, was verantwoordelijk voor de afzet van de drugs. Zijn straf is 24 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk.

Lees meer over:
Tip de redactie