Veldhoven wil kosten verboden conferentie claimen bij Eritrese organisatie

De gemeente Veldhoven is van plan om de kosten die zijn gemaakt rondom een verboden Eritrese conferentie in rekening te brengen bij de organisatie. 

Een woordvoerster van de gemeente heeft dat dinsdag gezegd naar aanleiding van informatie die naar de gemeenteraad is gestuurd.

De organisatie van de conferentie wil juist de scahde halen op de gemeente. De organisatie zegt dat er zeker 180.000 euro schade is geleden, kondigt advocaat Bart-Jan Walraven dinsdag aan. 

De jongerenorganisatie van het omstreden regime in Eritrea wilde in april een grote bijeenkomst houden in een conferentieoord Koningshof in Veldhoven. Vanwege grimmige protesten van tegenstanders van het bewind in Eritrea werd de conferentie door burgemeester Jack Mikkers van Veldhoven op het laatste moment verboden.

De gemeente zegt dat er extra personeelskosten zijn gemaakt, juridisch advies is ingeschakeld en bovendien voor busvervoer is gezorgd om honderden deelnemers weg te brengen nadat de conferentie werd afgelast.

De gemeente kan nog niet meer zeggen over de hoogte van de rekening. De kosten worden nog geïnventariseerd, aldus de woordvoerster.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie